26 juli, 2023

Hämtmat är mer populärt än dejting och resor

  • Matleveransappar laddas ner 10 gånger mer än Tinder och 55 gånger mer än Google kartor
  • Tillväxten skapar nya utmaningar för redan pressade restauranger, med 86% fler som gått i konkurs jämfört med samma tid i fjol 
  • Parslys banbrytande AI-plattform löser många av restaurangens problem   
  • Över 25% av Stockholms restauranger använder redan Parsly

Enligt siffror från Statista, äter människor hellre hämtmat än att dejta eller ta sig snabbt från punkt A till B. Under 2022 laddades matleveransappar ner hela 717 miljoner gånger, vilket är 10 gånger mer än Tinder (70 miljoner) och 55 gånger mer än Google kartor (13 miljoner). 

Dessa appars explosionsartade tillväxt har gett upphov till fler utmaningar för de restauranger som redan kämpar hårt för att gå runt i en alltmer krävande bransch. 

Läs Restauranger drabbas av en dubbelsmäll

På toppen av ett hektiskt arbetspass ska nu fler beställningar hanteras genom olika appar och deras hårdvaror. Sedan är effektiv leverans avgörande för att undvika negativa omdömen och skydda restaurangens rykte.

“På så vis skjuter apparna över riskerna på restaurangerna som dessutom måste betala 15-30 procent kommission på varje såld rätt. Därför är det viktigare än någonsin att hålla koll på sina kostnader, annars riskerar man att gå med förlust på köpet och inget har varit värt besväret”, säger Leo Kia, VD och grundare av Parsly. 

Men detta är lättare sagt än gjort. Gamla, analoga processer gör det nästan omöjligt för restauranger att hålla koll på sina råvarukostnader. Nya lösningar behövs som ger dem kontroll över sina inköp, utan att lägga mer tid och krångel på deras redan fulla bord. Det är här Parsly kommer in i bilden – en banbrytande plattform som ger restauranger full koll och kontroll över precis allt de köper in, helt automatiskt!

Genom AI och maskininlärning får Parslys användare en kontinuerlig och uppdaterad bild av sina inköp, leverantörer och priser. Denna sammanställning ger restauranger oslagbar kontroll över sin, vid sidan av personal, största rörliga kostnad. På så vis kan de agera mer proaktivt och fatta välgrundade beslut när det gäller inköp, avtal och prissättning. 

Det är värt att notera att var fjärde Stockholmsrestaurang redan använder Parslys plattform, som är den första i sitt slag. I kundbasen hittar man välkända namn som Grodan, Thelins Konditorier, Hotel Rival och Meno Male. 

“Vi förstår de utmaningar som restauranger står inför med alla dessa förändringar. Vår vision är att hjälpa dem genom att erbjuda en enkel och automatiserad lösning för att få styr på sin ekonomi. På så vis sparar de tid och resurser samtidigt som lönsamheten ökar,” avslutar Leo.

Smartare inköp, mer kontroll