12 oktober, 2023

Digitalt kraftpaket ska rädda Sveriges krisande restaurangbransch

  • Restaurangbranschen står inför en allvarlig kris med rekordhöga konkurser
  • AI-plattformen Parsly lanserar nu ett banbrytande kraftpaket som ska rädda och stärka Sveriges oberoende restauranger

Restaurangbranschen står inför en allvarlig kris med rekordhöga konkurser (UC). Situationen beskrivs som allvarligare än under Covid-pandemin (TN). Nu, mer än någonsin, krävs innovativa lösningar som hjälper restauranger att hantera sina ekonomiska utmaningar, förbättra sin ekonomi och stärka sin konkurrenskraft. Det är här Parsly kommer in i bilden. Idag lanserar plattformen Parsly Premium – ett helt nytt kraftpaket utformat för att rädda och stärka Sveriges restauranger.

I två framgångsrika år har Parsly, en ledande aktör inom digitalisering, hjälpt restauranger ta kontroll över sina kostnader och bättre förstå sina inköp. Flera nöjda kunder har gett sina röster, inklusive Tobias från Hotel Rival, Ettore från Meno Male och Rocky från Cravings Kitchen, som framhäver Parslys effektiva förmåga att dra ner kostnader, minska svinn och dubbla vinsten. 25 procent av Stockholms restauranger har redan anslutit sig till plattformen och, med ett minimalt kundtapp, är det tydligt att tjänsten levererar värde, direkt.

Nu tar plattformen ett stort steg mot att stärka konkurrensutsatta restauranger: Parsly Premium. I paketet hämtas massivs med lönsamma insikter tack vare detaljerad insyn i samtliga inköp hela två år tillbaka i tiden – vilket även möjliggör effektiva prognoser som optimerar framtida inköp. Flexibel, automatisk prisbevakning avslöjar prisökningarna med störst inverkan på vinstmarginalen. Fakturor standardiseras och sparas i ett digitalt arkiv för att enkelt kunna jämföra och spåra information. Bäst av allt är Parslys Prisindex, en banbrytande funktion som visar snittpriset på vad andra restauranger betalar – för vilken produkt som helst!

“Det är en personlig milstolpe för mig att kunna introducera detta lager av transparens. Aldrig har det funnits ett bättre riktmärke för att omförhandla egna priser eller ingå förhandling för en ny produkt”, säger Leo, medgrundare och VD för Parsly.

För en månad sen släpptes paketet för befintliga användare som fick möjlighet att prova på alla nya funktioner. Ett Net Promoter Score (NPS) mäter kundnöjdhet och indikerar affärstillväxt, där ett värde över 80 anses vara i världsklass. Parsly, fick 81. “Ett enastående resultat som bekräftar Parslys förmåga att lyssna, lära och skapa lösningar som levererar värde till våra användare,“ kommenterar Leo.

I en tid när restaurangbranschen brottas med ekonomiskt tryck och stigande råvarupriser är de små och oberoende restaurangerna mest utsatta. Parslys vision är att skapa en mer rättvis spelplan, där mindre aktörer har samma tillgång till verktyg och information som tidigare varit reserverade för större kedjor. Oberoende restauranger har en otroligt viktig samhällsroll och att förlora dessa är en tragisk förlust, både ekonomiskt och socialt (SCB). Genom innovativ teknik kan Parsly stärka dessa och ge dem en ärlig chans.

Parsly Premium är ett stort steg i denna riktning och lanseras nu officiellt över hela Sverige.

_____

Detta är en officiell pressrelease från Parsly och får fritt publiceras i media.

Presskontakt: 

Sophie Chi-Forssell

press@parsly.com

Pressbilder 

Smartare inköp, mer kontroll