Parsly har pratat med Rocky Mardini som, tillsammans med sin fru Sofia, ligger bakom Cravings Kitchen i centrala Stockholm – en restaurang med fokus på hälsosam mat som tillfredsställer utan att ge dåligt samvete. Idag är restaurangen framgångsrik och drivs av paret med hjälp av “två grymma kockar och ett gäng underbara tjejer i servicen”. Men vägen dit var inte helt okomplicerad.

“I början, under vinterhalvåret, var det som att rulla en bil i uppförsbacke” berättar Rocky. Trots att de gjorde allt de kunde för att få in gäster genom dörren gick månaderna utan lättnad. Det fanns även en stor frustration kring alla utgifter, framförallt inköpen, där Rocky helt saknade överblick. Fakturor skickades till Sofias mejl, vilka laddades ner och sen upp till en Google Drive-mapp, där slutade i princip fakturahanteringen. “Man ska anställa personal, kylen går sönder, terrass och hemsida ska byggas – hur ska man ha tid att analysera inköp?”.

Problemet var inte att han inte visste hur han skulle göra. Det var helt enkelt för krångligt och tidskrävande att göra det stora jobbet manuellt. Som företagsägare gick han runt med dåligt samvete över detta. “Hur kan jag driva ett företag och inte ha koll på mina kostnader? Det kändes onormalt och pinsamt” säger Rocky. 

“Man ska anställa personal, kylen går sönder, terrass och hemsida ska byggas – hur ska man ha tid att analysera inköp?”

I april 2022 fick paret nys om “en AI-tjänst som kunde automatisera allt detta åt oss” minns Rocky. I början var han skeptisk till att det var gratis men valde att lita på löftet och, när han började använda tjänsten, blev han “helt blown away – och kär direkt!”.

Efter bara en månad kunde han logga in och se all information om sina inköp samlade på en och samma plats – “Äntligen den överblick och insyn jag saknat!”. Han kunde snabbt sortera ut detaljerad information och se exakt hur mycket som spenderats och på vad. “Det var en chock att se att vi la mest pengar på halloumi och inte kyckling som vi säljer mest av!”. 

Cravings Kitchen använder flera leverantörer vilka valdes på ren rekommendationsbasis. I vissa fall visste Rocky att han betalade överpris men kände att han saknade “kött på benen” för att gå in i förhandlingar. Eftersom Parsly nu samlat, analyserat och lagrat alla inköp åt honom kunde han bege sig in i förhandlingar med förstärkt position. Han lyckades sänka priset på alla sina 20 mest köpta produkter med tio procent. “Det kändes så härligt! Och utan Parsly hade jag inte ens vetat vilka mina topp 20 produkter var” säger Rocky.

Vid ett tillfälle erbjöds han ett bättre pris för den dyra halloumin. Men, med hjälp av Parsly, kunde produktnumrena jämföras på plats och Rocky upptäckte att det var en sämre ost som leverantören försökte sälja till honom, utan rabatt. “Det var så najs att kunna plocka fram den informationen med ett klick och visa att jag hade rätt!”.

När vårsolen började kika fram, efter sex slitsamma vintermånader, tog allt en skarp vändning för Cravings Kitchen. “Plötsligt började folk strömma in – responsen från gästerna och vår omsättningen var helt över förväntan – vi kunde knappt tro att det var sant!”. Enligt Rocky är det maten som ligger bakom framgången – “den är gjord på grymma råvaror och lagad med så mycket kärlek och omtanke”. Han är väldigt tacksam över att ha full koll på vad maten kostar honom varje månad och känner sig trygg i att han kan reagera i tid när något ökar i pris. “Dessutom är det otroligt skönt att slippa gå omkring med dåligt samvete”.

“Ekvationen är egentligen väldigt enkel” säger Rocky och sammanfattar att bättre information leder till mer kontroll. Mer kontroll leder till bättre beslutsfattande, vilket i sin tur leder till bättre företagande. 

Vi sänkte inköpskostnaden med 10% på våra 20 mest köpta produkter. Det blir mycket pengar som går till sista raden!
Tack vare Parsly kunde vi reagera i tid och skydda vår vinstmarginal
Jag var helt blown away och kär direkt!
Med Parsly kan vi göra otroligt bra analyser som inte var möjligt innan

Vi på Parsly är väldigt glada över att kunna hjälpa nyblivna krögare som Rocky. Tack vare vårt samarbete med de mest erfarna och lönsamma i branschen har vi lyckats automatisera inköpsprocessen och utveckla ett verktyg som, enligt Rocky, verkligen underlättar hans hårda arbete.

Cravings Kitchen har öppet för lunch och middag alla dagar förutom söndagar. Rocky rekommenderar varmt sina personliga favoriter; medelhavsbiffarna och den bakad fetaosten. Oavsett vad man väljer lovar han god mat med mycket smak och härlig personlig service. 

Tack Rocky!

Smartare inköp, mer vinst