Storyn
bakom Parsly

Vi som har startat Parsly har lång erfarenhet av att arbeta på restaurang och vet vad det innebär att driva krog.
Att ta hand om gästerna och ge dem den bästa restaurangupplevelsen är en utmaning i sig. Men det räcker inte.
Du måste också hålla koll på att du får de bästa råvarorna. Dessutom till ett konkurrenskraftigt pris genom den uppsjö av leverantörer som finns.
Det här vill vi fixa.

Vi vill vara din partner i arbetet kring inköp av mat och dryck. Därför har vi skapat Parsly.

Vi är bara i början av utvecklingen av vår tjänst, men har höga ambitioner. Vi vill att du som driver en eller flera restauranger ska få ut mer av din verksamhet, men med en minimal insats.

Vi vill flytta den tid du lägger på upphandling, kontroll och uppföljning av inköp, till det vi tror att du är bäst på och mest passionerad kring: att lyfta din verksamhet till nya höjder – med dina gäster i fokus.

Med vår tjänst behöver du inte längre lägga tid på att jämföra dussintalet leverantörer. På att granska berg av fakturor för att säkerställa att du har fått det pris du har förhandlat fram.

Om vi lyckas kommer du – tack vare lägre inköpskostnader – att öka ditt resultat direkt. Du kommer dessutom att få mer tid och energi över som du kan investera i ökad service och kvalitet. Vilket i sin tur leder till fler och mer nöjda gäster.

Så här säger en av våra kunder:

”Med Parslys digitala tjänst kommer jag snabbt åt alla mina inköpsfakturor och kan ta fram den information jag söker om en specifik artikel eller leverantör.

Informationen är enkel att förstå. Den ger mig också det underlag jag behöver för att öka min kontroll och – framför allt – min förhandlingsposition mot mina leverantörer.”

Vanliga frågor och svar

Hur kan det vara gratis? Finns det någon hake? Och sparar jag verkligen tid? Här hittar du svaren på dessa och fler frågor.

Parsly ger värde för alla – från stora restaurang-gruppen till lilla kvarterskrogen