Storyn bakom Parsly

För många som kommer till ett nytt land är krogbranschen en chans att börja om och bygga ett nytt liv.

När Leo var liten flyttade hans familj till Sverige från Iran. Hans pappa, civilingenjören Hamid, stod inför kravet att omskola sig på svenskt universitet eller göra något annat.

Som försörjande småbarnsförälder blev valet självklart och i slutet av åttiotalet öppnade han dörrarna till sin första restaurang i Uppsala. Men restauranglivet var tufft med långa dagar och knappa marginaler. Hamid hann knappt vara hemma med familjen längre.

“Du ska säkra lokal, skapa meny, hitta leverantörer, locka in gäster och ge dom bästa möjliga service så att de kommer tillbaka” säger Hamid.

Visst skapar god mat och bra service restaurangens omsättning men hur säkrar man vinsten? 

Ni som vet, vet att inköpen en av krogens största och mest komplicerade kostnader – kött, fisk, fågel, mejeri, frukt & grönt, torrvaror, dryck etc. beställs från en massa leverantörer, flera gånger i veckan. Lägg till den tid som går åt för att hitta rätt leverantörer, förhandla fram bra priser och sedan kontrollera att dessa hålls, varje månad.

”Jag har aldrig träffat någon som blivit krögare på grund av passion för inköp och kostnadskontroll. Samtidigt är det helt avgörande för att allt hårt arbete ska löna sig, säger Leo.

Därför grundades Parsly år 2021 av vännerna Leo och Ramzi.

Målet? Att ge krögare full koll över sina kostnader utan att behöva lägga sin dyrbara tid på ständig omförhandling, kontroll och uppföljning av fakturor. 

Det är inte alla restauranger som råd med en inköpsanalytiker och de flesta saknar tillgång till transparent information om vad och vem de handlar från, hur mycket och till vilket pris.

“Bättre information gör det möjligt att fatta smartare beslut som kan framtidssäkra krogen, oavsett storlek”, säger Leo.

I samarbete med marknadens ledande restauranger fick Ramzi och Leo insikt i branschens manuella best-practice metoder som legat till grund för Parslys produktutveckling och användarvänlighet.

”I gengäld har vi sparat dem både tid och pengar”, berättar Ramzi.

Alla dessa besparingar kan återinvesteras i att höja matkvaliteten och servicenivån, vilket i sin tur leder till fler och mer nöjda gäster, högre omsättning och vinst. 

Visionen? Genom att indexera och effektivisera köpströmmen för restauranger kommer vi på sikt även kunna bidra till att minska matsvinnet. Sammanslaget över alla våra användare kan detta få en enorm positiv miljöpåverkan. 

Det är bara början, men vi på Parsly har erfarenheten, expertisen och envisheten som krävs för att förbättra en av världens största och äldsta branscher. Ni krögare förtjänar att få lite mer tid och energi för att orka göra det ni gör bäst. Och kanske träffa familjen lite oftare! 

Så här säger restauranger om Parsly

Att analysera inköp är inte en prio när man jobbar restaurang. Även om det borde vara det.
Tobias Wikberg, Food & Beverage Manager på Hotel Rival
Verktyget är så lättanvänt! Det är inte 20 klick tills du hittar rätt. Det är ett eller två klick – sen är du där!
Tobias Wikberg, Food & Beverage Manager på Hotel Rival
Tack vare Parsly kunde vi reagera i tid och skydda vår vinstmarginal
Rocky Mardini, Medgrundare och ägare av Cravings Kitchen
Först kunde jag inte fatta att tjänsten var gratis. Sen när jag började använda tjänsten var jag helt blown away – jag blev kär direkt!
Rocky Mardini, Medgrundare och ägare av Cravings Kitchen
Vi sänkte inköpskostnaden med 10% på våra 20 mest köpta produkter. Det blir mycket pengar som går till sista raden!
Rocky Mardini, Medgrundare och ägare av Cravings Kitchen
Man ska anställa personal, kylen går sönder, terrass och hemsida ska byggas – när ska jag ha tid att analysera inköp?
Rocky Mardini, Medgrundare och ägare av Cravings Kitchen
Med Parsly kan vi göra otroligt bra analyser som inte var möjligt innan.
Rocky Mardini, Medgrundare och ägare av Cravings Kitchen
Med Parsly kan vi fånga prisvariationer i tid för att kunna reagera. Det kunde vi inte innan.
Tobias Wikberg, Food & Beverage Manager på Hotel Rival

Tjäna mer på varje måltid.