Meno Male, Stockholm

”Dra in kostnaden på sånt som är tråkigt och få mer pengar det bästa för restaurangen!”
Meno Males inköps- och produktansvarige Ettore, berättar hur han använder Parsly för att hålla koll på matkostnaderna på deras fem restauranger i Stockholm. Han betonar vikten av att ha en bra ugn, genuina produkter, duktiga bagare, men även en kostnadseffektiv verksamhet.

Meno Male öppnade för sex år sedan och serverar italienska delikatesser och äkta napolitansk pizza bakad med kärlek. Här används uteslutande exklusiva italienska råvaror som mjöl ‘tipo 00’, San Marzano-tomater och Fior di Latte-mozzarella. Vedugnen och pizzabagarna kommer direkt från Napoli och personalen är otroligt kunnig. Allt detta extremt viktigt för att skapa en äkta italiensk smakupplevelse och atmosfär, berättar Ettore – som, från servitör, blev restaurangens inköps- och produktansvarig för snart fyra år sedan.

Ettore har använt Parsly i över ett år nu och är väldigt nöjd med tjänsten. Verktyget hjälper honom att hålla koll på vilka produkter som köps in, vilket behövs för att säkerställa att råvarorna är äkta och av bästa kvalitet! Men han kan enkelt också ta reda på hur mycket, till vilket pris och från vilken leverantör som de olika fem restaurangerna köper ifrån – vilket ger honom insyn i deras råvaruhållning och kostnadseffektivitet.

”Det är extremt viktigt att kontrollera matkostnaderna, speciellt när man har flera restauranger”, säger Ettore och noterar att Parsly är väldigt bra eftersom man får en samlad datakälla.

“Det är mycket lättare att få bättre avtal om jag kan visa volymen vi köper in för fem restauranger istället för bara en”, kommenterar Ettore och understryker att Parsly på så sätt förstärkt hans förhandlingsposition mot leverantörer.

Han gillar också att det är så lätt att fånga prisvariationer. Han känner sig trygg i att kunna reagera i god tid innan kostnaderna drar iväg. Ett exempel på detta är nitrilhandskar, där Parsly visade att priset på den svarta typen gick upp över 40%, medan den blå typen blev billigare. Ettore bytte till den billigare varianten och sparade en hel del pengar. 

“Dra in kostnaden på sånt som är tråkigt och få mer pengar till det bästa för restaurangen!”, säger Ettore glatt.

Vi är så glada att kunna förenkla och förbättra inköpshanteringen för Ettore och Meno Male. Vi önskar dem all lycka och hoppas på att komma på besök snart igen. Vi är nämligen helt besatta av deras ljuvliga, fluffiga pizzor! 

Visste du att en pizza blir klar på 90 sekunder i deras vedugn och eftersom den gräddas så fort behålls smaken och integriteten av de färska ingredienserna – kulinarisk magi och så fantastiskt gott!

Tack Ettore!

Det är mycket lättare att få bättre avtal om jag kan visa inköpsvolymen för fem restauranger, istället för bara en!
Jag är väldigt nöjd med tjänsten, den underlättar mitt arbete!
Parsly hjälper mig fånga prishöjningar, så nu kan jag reagera innan kostnaden drar iväg!

Tjäna mer på varje måltid